Ausztráliába mentem, majd jövök…

blog a kivándorlásról – azoknak, akik hiányolnak, és azoknak, akik jönnek utánam

(Talán) jön a tavasz

- augusztus 17, 2012

A múlt héten – itteni viszonylatban – ítéletidő volt. Hideg volt, és iszonyatosan fújt a szél. A 14-15 fokos nappali hőmérséklet a 30-40 km/h-s szélnél inkább tűnik 10-12 foknak, és hiába nem mínuszok, de fűtés nélkül, meg már az elmúlt hónapok akklimatizációjának köszönhetően is, fáztam, na.  El is keseredtem egy kicsit, mert már várom a tavaszt, főleg, hogy idén meg nem volt benne részem.

Vasárnap aztán mintha elfújták volna a rossz időt. Nem akartam elkiabálni, mert a napsütés és a melegedő idő még nem jelent semmit. Aztán hétfőn is szép, napos reggelre keltem, ráadásul észrevettem még valamit, amikor kimentem az utcára. A levegő mintha megváltozott volna, és már nem a reggeli szokásos hűvös volt, hanem az, amikor érzed, hogy ma jó idő lesz. Amolyan tavasz illat szállt a levegőben. Bizakodni kezdtem.

Egész héten meleg volt az idő, 18-20 fok napközben, felhő egy szál se, Magyarországon ezt már nyárnak is hívhatnánk akár. Az emberek is kezdtek idomulni a hirtelen lett jó időhöz, mindenki kicsit nekivetkőzött. Csütörtökön, amikor átvágtam a botanikus kerten, a fiatalok már a füvön napoztak, volt aki rövid gatyában, mezítláb vagy póló nélkül. Én még ennyire azért nem készültem neki a jó időnek, de azért felvillanyozott, hogy más is jónak itéli az időt.

Aztán, ahogy egy címet kerestem, és közben kicsit eltévedtem, szóba elegyedtem egy helyivel, aki útbaigazított. Ő épp a napi edzésprogramját nyomta, így kicsit kimelegedett a napon. Mikor szóba hoztam az időjárást, elég szkeptikus volt. Szerinte még 2-3-szor lesz egy kis lehűlés, hasonlóan a múlt heti időhöz, mielőtt tényleg beköszöntene a tavasz. Persze a szikrázó napsütésben nem teljesen értettem miről beszél, de mivel ő már megért Sydneyben pár évszakot, nem firtattam a véleménye jogosságát.

Ma délelőtt már borultabb volt az idő, hazafelé pedig elkapott egy zápor. Nem, nem eső, még zápornak is csak jóindulattal lehet nevezni. De nem zavart egyáltalán, mert már olyan nyári illata volt, nagy cseppekben esett, és pár perc alatt véget is ért. A szél estére újra el kezdett fújni, már nem úgy, mint múlt héten, de azért lehűlt a levegő. A hétvégére még további szeleket ígérnek, persze csakúgy mint otthon, itt sem lehet 100%-an bízni az időjárás jelentésben.

Ha még le is hűl párszor az idő a következő hetekben, talán már nem fog annyira zavarni. Már látom a fényt az alagút végén, és a heti jó idő feltöltött a következő időszakra. Mindenesetre azért továbbra is nagyon várom a tavaszt. De hamarosan már itt van! Azt hiszem legalábbis.

 

Reklámok

7 responses to “(Talán) jön a tavasz

 1. flashgordon szerint:

  rss csatornája nincs az oldalnak?

 2. szszandra szerint:

  szia,
  de, csak eddig nem volt megjelenítve. a facebook doboz alatt vannak a linkek.

 3. flashgordon szerint:

  És ezt most az én kedvemért? Megható. Ki is teszlek gyorsan eszköztárba 🙂

 4. egri-nagy szerint:

  Nesze neked tavasz! Mára 27 fok, nyári zápor…:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Új élet Svédországban

blog a kivándorlásról - azoknak, akik hiányolnak, és azoknak, akik jönnek utánam

blog a kivándorlásról - azoknak, akik hiányolnak, és azoknak, akik jönnek utánam

The eccentric Cook

blog a kivándorlásról - azoknak, akik hiányolnak, és azoknak, akik jönnek utánam

Kate Kendall

Entrepreneur, community builder, writer and advisor

pappito.com

Új-Zéland

Subdimension

From beyond

bandirepublic

autók, cola, rock ‘n roll, zen és intergalactic

bezzeg a svédek!

bandirepublic a svéd királyságban

%d blogger ezt kedveli: